ESITTELY

Koiria minulla on ollut vuodesta 2001, mutta ensimmäinen rottweiler Rexlean Liinu tassutteli taloon 2007 labradorinnoutaja Iituvaaran Cobblerboyn eli Jasun kaveriksi. Ajatuksena oli sen kanssa ehkä jossain näyttelyssä pyörähtää ja tutustua harrastustoimintaan. Koiraharrastus vei täydellisesti mukanaan ja innostuin näyttelyistä, tokosta sekä metsä- ja peltojäljestä. Nämä lajit ovat edelleen ne itselleni mieluisimmat. Puolentoista vuoden päästä Liinun saapumisesta piti saada toinenkin rottweiler ja näin meille tuli uros, Rexlean Nemo.

Sirkan kanssa olemme olleet alusta asti hyvin tiiviisti tekemisissä. Ajatuksia on vaihdettu monista asioista ja ne ovat olleet aina hyvin pitkälti samanlaisia. Keskusteluja on käyty kaikesta mahdollisesta koiriin ja kasvatukseen liittyvästä ja välillä vähän aiheen vierestäkin. On ollut hienoa kuunnella tarinoita vuosien takaa ihmiseltä, jolla on niin paljon tietoa ja kokemusta takanaan. Näistä keskusteluista on saanut alkunsa myös Rexlean Q-pentue, joka syntyi ja kasvoi luonani. Tästä pentueesta on myös ”puolikas” koirani Rexlean Queen eli Emma joka asuu toisaalla.

Q-pentueen aikoihin Sirkka kysyi haluaisinko jakaa kasvattajanimen hänen kanssaan. Kiitollisena otin tarjouksen vastaan. Kasvattajakurssille sain paikan 2012 keväällä ja heti sen käytyäni laitettiin hakemus kennelliittoon. Vahvistus tulikin nopeasti ja virallisesti ensimmäinen yhteinen pentueemme eli Rexlean R-pentue syntyi saman vuoden syksynä.

Terveisin
Anniina, Nemo, Emma ja Jasu
Kasvatustyöni olen aloittanut v.1984. Ensimmäinen pentueeni syntyi 10.03.1984. A-pentueen uros oli Finnweilers Hektor ja narttu Turisevan Atsalea, jota Leaksi kutsuttiin. Lea synnytti 10 tervettä rottweilervauvaa. Ensimmäisenä syntyi urospentu, joka aikanaan sai nimekseen Rexlean Axu. Axu jäi kotiin emonsa hoiviin ja Äidin kilpailukaveriksi. Sen verran näyttelyitä ja kokeita koluttiinkin, että Axu oli 6-vuotiaana käyttö- ja muotovalio.

Pentueen viimeisenä syntyi tyttö nimeltään Rexlean Assi. Assi antoi odottaa itseään liian kauan ja pääsin heti ensipentueeni kanssa elvytyshommiin, ja se todella kannatti. Assista kasvoi hieno käyttökoira Ailan ohjaimissa. Assi saavutti käyttövalionarvon jo nuorena neitinä ja oli myös rauniokoirien suomenmestari. Assista tuli myös hyvä emä, kun Aila aloitti kasvatustyönsä. Käyttövalioksi A-pentueesta tuli myös Rexlean Apu Tenho Kipon koulutuksessa.

Kasvatustyössä voi joskus mennä kaikki pieleen, vaikka kuinka parhaansa on yrittänyt. Näin kävi meillä. K- pentueessa, josta piti kaksikin narttua astuttaa ilmeni kahdella uroksella vaikea sairaus. Nämä joutuivat jo nuorina lähtemään koiraenkeleiksi.

Vom Feuerwald Midnight Special eli kotoisammin "Poika-Potti" joutui lähtemään koiraenkeliksi kesäkuussa 2004, vaikean sairauden vuoksi. Voimat loppuivat iloiselta rotikalta ja meille jäi hyvät muistot ja suuri suru. Nyt kotonamme on Potin tyttärentytär V-04 Caveman´s Duchess kotoisemmin Tytti, sekä Tytin tytär Rexlean Neela.

Olen jo jättänyt tuomaroinnit palveluskoirakokeissa, mutta toimin edelleen luonnetestituomarina.

Terveisin
Sirkka, Opa, Tytti ja Neela© Rexlean 2012